Kolumne

Visoška kronika novodobnega slovenstva ali kaj (naj) bere današnja mladina

22.3.2021 / 06:10 Komentiraj
Mladino je treba razbremeniti težaške literature, da jim ne priskutimo branja. Ker branje je večje od singularnosti Tavčarja.

“Ministrico čaka še veliko dela,” podvukao je Branko Grims na kraju svog izlaganja ta teden v zvezi z interpeliranjem Simone Kustec. Čeprav jo je škripaje z zobmi podprl — ne vedoč, ali bi jo lahko še kdaj, češ, če bi tako naneslo —, je v Državnem zboru namreč tudi zarohnel, da je treba iz po njegovem ideološko obremenjenih, deviantnih šolskih kurikulumov “nagnati vso LGTB in ostalo kulturno-marksistično indoktrinacijo, ki je je šolstvo polno”, in namesto tega “notri prinesti pravo slovensko tradicijo in slovensko kulturo”.

Kulturni marksizem

Problem, kot ga vidi Grims, je napihnjen in namišljen in totalno brezpredmeten. Trditi, da je šolska mladina izpostavljena kvarnemu vplivu tako imenovanega kulturnega marksizma — vključno in na čelu z LGBT — na račun slovenskejših snovi, je

Visoška kronika: “Ali grižljaj je bil plevák, brez vsakega okusa in tanka kožica je tičala v njem, ki se je neprijetno prijemala zob, tako da sva bila vesela, ko sva s težavo vse skupaj zopet spravila iz ust.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE