Kolumne

Viseči parlament, šibka politika, navidez močna vlada. To je naša realnost.

18.7.2021 / 06:10 Komentiraj
Kdor bo znal nagovoriti volilce tako kot nevladne organizacije in sindikati, si na volitvah prihodnje leto lahko obeta zmago.

Politična situacija v Sloveniji je zapletena. Imamo vlado, ki trdi, da vlada — hkrati umika predloge zakonov o nalezljivih boleznih in o demografskem skladu, se odreka ponovnemu naskoku na mesto predsednika parlamenta ali ne doseže zadostnega števila glasov v parlamentu za imenovanje ustavnega sodnika.

Že aprila ni dosegla večine pri parlamentarnem glasovanju o zakonu o ustanovitvi dveh “super agencij”, pravkar pa je še bolj grdo izgubila referendum o noveli Zakona o vodah.

Predsednik vlade pa trdi, da “ni drame”.

Obljube, obljube, obljube …

Imamo vlado, ki materi Evropi pripoveduje eno in obljublja mnogo, doma pa teh obljub ne izpolnjuje. Pa ne da ne more, ampak jih očitno in preprosto noče.

Imamo vlado, ki ji ankete kažejo večinsko nepodporo javnosti. Obenem pa se njenemu predsedniku ne mudi preveriti zaupnice v Državnem zboru.

Imamo tudi DZ, v katerem nihče nima večine. Število glasov poslancev tako ali tako že nekaj časa ne odraža volje ljudstva na...

“V politiki vse bolj živimo med dvema skrajnostma. Življenje pa teče nekje vmes. V povprečju nekje na sredini.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE