Kolumne

Viseči parlament na Zorčičevih vislicah

11.5.2021 / 06:10 Komentiraj
Koalicija mu je bila dobra, ko jo je rabil za ustoličenje. Zdaj pa debelo gleda, ko ga hoče njeno trdo jedro detronizirati.

Ponavljam: tako kot ne mislim, da bi Igor Zorčič moral biti izrecno kaznovan z razrešitvijo s funkcije predsednika Državnega zbora za svoj izstop iz poslanske skupine SMC, pa po drugi pa tudi ne bi imel nič proti, če bi na na ta položaj inštalirali Jožefa Horvata iz NSi.

Zorčič je še kar zmeren, da ne rečem normalen politik — vsaj v tem smislu, da je v glavnem tiho in neupadljiv lisjak —, Horvat pa verjetno še bolj.

Po drugi strani pa tudi ni samoumevno, da se Zorčič in tako imenovana opozicija moralno pretvarjajo, kot da se z njegovim izstopom oz. prestopom ni nič spremenilo.

Zorčičevo trmasto vztrajanje na položaju predsednika parlamenta je del strategije, ki jo je opozicija začela z jaro kačo konstruktivne nezaupnice, nadaljevala z interpelacijami proti Počivalšku, Hojsu, Kustečevi, Cigler Kralju in Simonitiju,

“Zorčič se je z novim razmerjem sil v DZ pustil promovirati, potem pa ga je kao srečala pamet in se je od koalicije distanciral med nepovezane poslance. Kar je isto, kot da bi dezertiral v opozicijo.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE