Kolumne

Virusne vojne vihre: Kako je Janša iz naftalina potegnil Kacina

23.3.2020 / 06:10 Komentiraj
Notranji minister bo določal, s kom se smemo držati z roke? To je še bolj sick kot krščanska prepoved seksa pred poroko.

Janševa poteza, da za uradnega govorca Kriznega korona štaba iz naftalina potegne Jelka Kacina, ministra za informiranje in nepozabnega piarovca slovenske osamosvojitvene vojne, je po svoje presenetljiva in posrečena. Še tem bolj, če se mimogrede spominjamo, da je bil Kacin že leta 1990 namestnik tedanjega obrambnega ministra — in da je leta 1994 po aferi Depala vas, ko so Janšo odžagali, taistega tudi nasledil.

Kacin se mi sicer ne zdi več v tako dobri formi kot takrat, ko je briljiral v kleti Cankarjevega doma. Seveda je še danes pravšen mož za to nalogo, čeprav se mu pozna, da vmes ni negoval talenta za pomirljivo informiranje množic sredi pušk in bajonetov, sredi mrkih, mrkih straž. Skoraj trideset let pozneje deluje na trenutke celo sam mrk in siten in celo osoren. Vendar pri tej trditvi ne bi zelo vztrajal, ker ni ne zanesljiva ne pomembna. Takšen vtis je pač takrat na nas naredil — je pa možno, da ga za nazaj idealiziramo. In nenazadnje, danes so

“Smo pripravljeni tudi sprejeti tudi to, da se neporočeni pari, ki ne živijo v istem gospodinjstvu, ne bi smeli sprehajati na prostem? Da bo minister določal, s kom se smemo držati z roke?”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE