Kolumne

Virus gnusa ubija brez orožja

29.11.2020 / 06:10 Komentiraj
Tega, česar so se v zadnjih štirih letih od Trumpa učili in naučili avtokratski politični tipi, infektologi še niso zaznali.

Res neverjetno je, s kakšnim mogočnim vplivom je vladal Donald Trump. Četudi je jasno, da je volitve izgubil, je zanj v ZDA volilo dobrih 70 milijonov volivcev. Koliko glasov bi šele dobil, če bi bila to globalna volilna tekma?!

Očitno je, da je bil za mnoge odličen, najboljši vodja. A kdo bi si pred petimi leti, ko je napovedoval kandidaturo za predsednika, mislil, da bo v tako kratkem obdobju tako temeljito spremenil globalno politično komunikacijo? Kdo bi takrat lahko vedel, da bo njegov stil komuniciranja postal vzorec za desne in leve in tiste na sredini političnega spektra. Da bodo laži, zmerljivke, pačenje, vzvišen nos in zaničujoč pogled, pa celo kruto in neprimerno posnemanje nenadzorovanih gibov ljudi s posebnimi potrebami, postalo vsakdanji način obnašanja predsednika najvplivnejše države na svetu. In ne samo to: da ga bodo posnemale trume pomembnih in nepomembnih politikov.

Avtokratski politični tipi

To, česar so se v zadnjih

»Povsem možno je namreč, da ima virus gnusa na človeštvo bolj poguben vpliv kot korona. Povzroča namreč izbruh vsega najslabšega, kar v našem značajih in razmišljanjih premoremo.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE