Kolumne

Veseli december ne bi bil veseli december, če ne bi bli še kakšni šoki.

16.12.2019 / 06:05 Komentiraj
Eno skupno točko pa vidim. Ranjenost. Osamljenost. In ko to zdužiš — pa še ful ta kratkih v riti —, kaj rata? Pizdarija.

Veseli december se že veselo pozna v ljudeh. Jaz ne dam kej dost na to, ker je moje celo leto v takem stanju. In zdej so vsi po lokalih in vsi nažgani, tolažijo se pa tko: »Kaj, sej je veseli december.« Bod pijan cel let, če maš jajca. In vsi nabijajo ta kratke, viljamovke, travarice in podobno. Jaz teh for ne pijem. Zame je pivo, pa joint. In ne vem zakaj enim ta kratki tko v glavo udarijo. Zakaj pa piješ, če ne znaš. Sej tud jaz očitno ne, ker mam v kafano pred blokom že pol leta prepoved. Oziroma lahko pridem, ampak dobim sam sok. Fuck off, res. Kdo bo men kej pri teh letih govoril.

In tko zdej hodim v en drug lokal v našem naselju. Kjer majo tok pojma o dobri muzki, kokr mam jaz o fiziki. Miran Rudan po desetkrat na dan. Pol vmes tri ure goveje, pa spet Miran Rudan. Pol pa še balkan, uno na hard turbo folk. In pol gledaš čist zapušen cel šank kako se dere: »Na nebo jaz zvezdo bom pripel in tvoje ime nadel! Na nebooooo!« Džizs.

»A lahk kej

»V osemdesetih so nam v filmih prodajali buče, da bojo avti leteli po luftu že leta nazaj. Od avtov nč, mamo pa zato električne skiroje.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE