Kolumne

Verjamete, da vam ne prodajam buč?

6.12.2021 / 05:05 Komentiraj
Pa razne obrazne joge, pa kremice za lepšo pičko, pa nasveti za partnerske odnose, pa kako vzgajat otroke. Vse ti prodajo.

A veste, ker folk gre men najbolj na kurac? Okej, men gre itak marsikej na živce. Od pocukranih božičnih filmov pa do neumnih ljudi. Ampak da si glup, nisi sam kriv. Da si prodajalec buč, za to pa si se sam odločil. Tud sploh ne vem, zakaj se reče prodajalec buč. Zakaj ne prodajalec redkvic? Al pa k rečejo: “Kera buča,” ko ti kdo kej naloži. Zakaj ne rečemo: “Ker fižol.”

In kdo so sploh prodajalci buč? Na primer kakšen model v okoliški kafani, k ti razlaga, kok bab fuka, ker ga vse tok pecajo — v resnici pa veš, da na kurbe hodi. Ali kakšen psihopat na FB, k ti pošlje sliko kurca, pa dobr veš, da svoje revščine sploh ne upa pokazat, ampak je sliko kao svojga tiča povlekel z neta. Ko srečaš bivšega tipa in ti trdi, da ne jebe več kokaina, zraven je pa čist bel pod nosom. Klasičen prodajalec buč.

Ampak tak folk laže itak sam seb. Obstajajo pa tud profesionalci. Uni so pa že višja liga podna. Unim je treba za buče še plačat.

Ne glih tok...

Sam kako ti profiji pol spijo ponoč? Pridejo domov pa si rečejo: ”Dans sem tisoč ljudi nategnil. Ker car sem jaz. Še ta zadnji upokojenki sem uspel potegnit uno penzijo.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE