Kolumne

Včasih je pa le dobro, da je v vladi tudi SMC

7.9.2020 / 06:10 Komentiraj
Nazadnjaške ideje imajo privržence tudi v Sloveniji — ne samo na Poljskem — in žalibog kot backlash niso čisto brez rezona.

Ko sem bil nedavno na Bledu — ne na Strateškem forumu, seveda —, se mi je tisti veliki rdeči srček na pomolu, skozi katerega lahko fotografirate svoje ljubčke in ljubice za na Instagram, zdel prav primerna parafraza znamenitega Ježkovega besedila: »Ko boš prišla na Bled, boš moja punčka spet.«

In če že (spet) omenjam BSF in dekoracijo slovenskega turističnega bisera, se naj spotaknem še ob lasersko projekcijo napisa »Solidarność«, s katero so prireditelji Foruma počastili štirideseto obletnico dobrih, starih časov, ko je bila Poljska še normalna in zgled drugim disidentskim, uporniškim državam.

Ampak vseeno čudno: od te vlade bi hudobno pričakoval, da bo na skalovje Blejskega gradu projicirala »Sprawiedliwość« — na čast vladajoči stranki Zakon in pravičnost.

S pokončno držo v zvezi z

»Od te vlade bi hudobno pričakoval, da bo na skalovje Blejskega gradu projicirala ›Sprawiedliwość‹ — na čast vladajoči stranki Zakon in pravičnost.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE