Kolumne

V tej državi se odrekam svojemu spolu

9.2.2022 / 05:10 Komentiraj
Režim je na TV Slovenija sproduciral utelešenje vaške ženske (Darjo Gajšek) in utelešenje meščanke (Ano Tavčar, Lorello Flego).

Nameravala sem napisati kolumno, v kateri se javno odrekam ženskemu spolu. Vzrok za to odločitev sta bili Ana Tavčar in Lorella Flego v oddaji Sobotno popoldne. No, pa se je zgodila proslava slovenskega kulturnega praznika. Ki je dokončno potrdila mojo hipotezo, da ima nov veter na RTV Slovenija dva ključna cilja. Prvi je uničenje kredibilnosti javne televizije. Drugi pa je povečati količino in učinkovitost poneumljanja, ki ga televizija kot ideološki aparat države prakticira kot eno svojih temeljnih funkcij.

Poneumljanja je toliko, da skoraj ni več mogoče prižgati televizije, ne da bi ga bil človek deležen v najbolj koncentrirani obliki. To poneumljanje ruši kredibilnost, ki jo je javnemu servisu kljub napakam v preteklosti vendarle uspelo ohraniti.

Kar odpira najrazličnejše scenarije. Eden je, kaj storiti z javno televizijo, katere kredibilnost bo z nadaljevanjem sedanjih trendov zdrknila na nulo. Drugi scenarij je v odgovoru na vprašanje, kaj bodo ljudje...

Ana Tavčar kaže neko ”kratko pletenino” v oddaji Sobotno popoldan z Lorello Flego.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE