Rubrike

V sedanjosti se ne bo nič spremenilo. In prav je, da se ne bo. [odlomek]

9.5.2021 / 06:05 Komentiraj
Kawaguchi vas vabi na kavo v kavarno Funiculi Funicula na potovanje v preteklost po vašem izboru. Vendar pod enim pogojem …

Toshikazu Kawaguchi nas v romanu Preden se kava ohladi odpelje v kavarno Funiculi Funicula, kjer srečamo štiri osebe, ki si želijo potovati skozi čas. Vsaka ima svoja hrepenenja in želje, za katere upajo, da se jim bodo izpolnile: pozabiti želijo pretekle argumente, najti smisel življenja ali še zadnjič videti svoje bližnje. Vendar obstaja eno pomembno pravilo, ki ga ne smejo prekršiti, če ne želijo tavati v večnosti: vrniti se morajo, preden se kava ohladi.

Toshikazu Kawaguchi se je rodil leta 1971 v Osaki. Svojo kariero je začel kot producent, režiser in pisec besedil za gledališko skupino Sonic Snail. Kot dramatik je napisal gledališke igre Couple, Sunset Song in Family Time.

Roman Preden se kava ohladi je spisal in adaptiral po istoimenski drami iz predstave 1110 Productions, ki je osvojila nagrado dramskega festivala Suginami. Roman je bil na Japonskem velika uspešnica, zato so po njem ustvarili tudi film. Knjiga je prevedena v že več kot deset jezikov....

“Da bi si dala malo časa, da se pomiri, je Fumiko srebnila kavo in izpod obrvi pogledala Gora, da bi videla njegov izraz. O, ne! Kava je že mlačna! Kot bi mignil, bo hladna!”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE