Kolumne

V politiko vsi grejo zarad svojih riti

21.3.2022 / 05:05 Komentiraj
Tip bo kadil gandžo pa pil pir, jaz bom pa njegove gate likala? Da mi je videt ta film. No, zaenkrat še ne živim v taki državi.

Dva dni nazaj sem prišla v našo trgovino in ni blo krompirja. Izropan. Šele pol sem dojela, da si ljudje spet delajo zaloge vsega boga. Ampak zakaj? Se bojijo podražitev? Vojne? Že pri koroni nisem zganjala panike z zalogami, kaj šele zdej. Če bojo podražitve, pač bojo. Če pride do vojne, mi bojo pa litri olja zadnja briga.

​Sam narod je pač paničen. Pa ne sam paničen, predvsem zdolgočasen. Ker uni, k prej niso mel druzga za govort kokr o koroni, zdej nabijajo sam s to rusko-ukrajinsko štalo. Eni so dohtarji za vse tematike sveta. Politiko majo v mezincu. Vse majo v mezincu. Kaj bi jaz dala za vso to pamet sveta.

Kar se tiče politike, mene noben ne bo prepričal, da se kdo vrže tja, ker bi res hotel dobro za narod. Vsi grejo zarad svojih riti. Včasih me pa nafukajo, da bojo legalizirali gandžo, pa čez leta še vedno ni legalizirana. To je isto k una fora “poslance na minimalce”. Na konc so pa ti isti za isti denar viseli v parlamentu.

Lahk še tok pizdimo...

”Politike bi za en dan dala na cesto Kralje ulice prodajat. Dvomim, da štekajo, kaj je revščina. In če nisi tega izkusil na svoji koži, mal težko pametuješ.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE