Kolumne

V normalnih pogojih bo Brglez izvoljen za predsednika republike

21.9.2022 / 06:10 Komentiraj
Če se bo Gibanje Svoboda zresnilo, bo Brglez na predsedniških volitvah ponovil to, kar je uspelo Golobu na državnozborskih.

Ne vem, ali sem na tem mestu ali kje drugje izrazila navdušenje nad dejstvom, da imamo predsednico Državnega zbora, ki je tetovirana in ki nosi rdeče salonarje. In da bi poleg nje imeli še predsednico države, ki vozi motor. Ta kombinacija se mi je zdela neverjetno zabavna. In produktivna. Vendar se mi zdi vedno manj. Razloga za to sta najmanj dva. Prvemu je ime Anže Logar. Drugemu pa Milan Brglez.

Habemus Pahor

Če se najprej za trenutek ustavim pri Anžetu Logarju: slabo mu je kazalo, dokler je prakticiral svojo SDS-ovsko logiko. A že ob prvem soočenju na TVS se je stvar spremenila. V tej Tarči je namreč deloval kot Borut Pahor. Ne samo, da je imel drugačno frizuro. Drugačno mimiko. Ampak je tudi drugače komuniciral. Cinična SDS-ovska zajedljivost, v kateri je včasih prehiteval celo samega Velikega vodjo, je izginila. Ubral je spravljive tone. Govoril brez napadalnosti. Agresivnosti. In ostalega.

Moji sogledalci so glasno komentirali, da je tak kot Pahor. Da bo njegova...

“Ob prvih merjenjih javnega mnenja Brglez še ni imel podpore, ki jo imata Pirc Musarjeva in Logar. A bo po mojem kmalu drugače. Prepričana sem, da bo Brglez na predsedniških volitvah zmagal. Če mu tega ne bo preprečilo Gibanje svoboda.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE