Kolumne

V nedeljo volímo strateško. Ker nas lahko reši samo Gibanje Svoboda.

20.4.2022 / 06:10 Komentiraj
Državljanke in državljani, pojdite v nedeljo nujno volit. Ne drobite glasov. ⅔ volilnega telesa ne pripada desnim strankam.

Z Inštituta 8. marec sem prejela vabilo, naj se pridružim njihovi akciji za aktivacijo volilk in volilcev. Kar bi z veseljem storila. A sem trenutno prezaposlena. Zato naj bo ta zapis moj prispevek k pozivom, da pojdimo volit. 

Ja, seveda moramo na volitve! Ne samo zato, ker je to naša državljanska pravica. In dolžnost. Ampak predvsem zato, ker gre v nedeljo za prelomne volitve. In ne v tem smislu, kar v zvezi s prelomnostjo volitev govorijo politične stranke. Ki tezo o prelomnosti volitev ponavljajo na vsakih volitvah. Še posebej, če si na volitvah obetajo dober volilni rezultat. Ali celo zmago.

Seveda je jasno, da je volilni rezultat za vsako stranko prelomen. Zato je njihovo govorjenje o prelomnosti logično. A tokratne volitve so prelomne v drugačnem smislu. Na drugačen način.

Posest, fevd, domačija …

Tokratne volitve bodo namreč odločale o tem, ali se bodo nadaljevali procesi privatizacije države, ki jih aktivno izvaja sedanja vlada tako, da državo brezsramno...

Robert Golob prejšnji teden na Večerovem predvolilnem soočenju. — [Fotografija: Robert Balen/Večer]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE