Kolumne

V koloni za junk food. Korona gre skozi želodec.

27.4.2020 / 06:10 Komentiraj
V McDonald’s se je peljala gužvat tista asocialna večina, ki ne uporablja sodobnih plačilnih poti (kot bi rekli bankirji).

Vesna V. Godina rada napiše — in še prav ima —, da je Slovenija neo- ali celo neoneokolonija kapitalskih centrov in globalnih multinacionalk. Ne verjamete? Ne razumete? Morda vas bo prepričal ta socialni pripetljaj in lifestyle fenomen obenem.

V torek so na družbenih omrežjih zaokrožili amaterski posnetki dolge, predolge kolone avtomobilov, ki je nastala pred McDriveom na Celovški, ko je McDonalds po petih, šestih tednih prisilnega McRamadana zagnal pripravo hitre hrane in odprl vsaj lino za prevzem iz avta. Prvi dan so odprli tri restavracije, do danes so jih še devet, prve dni maja pa bodo še tri.

Vsake kvatre

Naključje je hotelo, da sem se prav dan prej vdal prošnjam sinov, ki sta me že nekaj časa nagovarjala, da bi naročili kosilo iz McDonaldsa. In smo ga. Onadva bi to sicer vsak dan, če bi smela, ampak

»Naročili smo prek Wolta. Dostavljalec je prišel čez pol ure, poklical, odložil vrečko na stopniščno ograjo in zaželel dober tek. Vse super.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE