Kolumne

V kazenskem bataljonu v Aleji

26.4.2022 / 06:05 Komentiraj
Včasih je bila zabava, če si šel na ples ali koncert ali podobno. Danes pa je zabava, če greš v šoping center in zagoniš denar.

Kdor je še iz generacije, ki je služila vojaški rok (JLA), ve, kaj je to kazenski bataljon. Za vse druge pa razlaga: kazenski bataljon je bil sestavljen iz vojakov, ki so med služenjem vojaškega roka storili težji prekršek. Da bi bila stvar še hujša, so bili v takem bataljonu tudi starešine (oficirji), ki so bili tudi kaznovani in posledično bolj nadrkani kot drugi. In ponavadi je to bilo v neki vukojebini, beri: odročnem kraju, kjer še trgovine ni bilo, kaj šele oštarije.

Tako sem prišel do spoznanja, da je Mercatorjeva prodajalna v Vižmarjih nekaj podobnega. Mi, vaščani, smo krivi že zato, da živimo v ljubljanskem zaledju, trgovke pa … kdo bi vedel. Morda je kdaj kakšna pozabila kaj plačati ali kaj podobnega. V glavnem namrščene, zoprne in očitno proti svoji volji v Vižmarjih. Vedno nečesa ni. Vedno česa zmanjka ali pa je v jogurt 14 dni čez rok. Enkrat sem ga tako prešerno nagnil, da je bilo veselje in ga že skoraj pol spil, preden sem...

”Ne vem, kako je z vami, ampak osebno raje vidim, če imam zvečer več ali isto denarja na tekočem računu kot pa manj.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE