Novice

Uvozili smo Angeliko Mlinar, izvozimo Jelinčiča in Mesca

19.12.2019 / 06:10 Komentiraj
Jutri bo nov dan, v katerega se bodo poslanci koalicije hoteli zbuditi kot poslanci, še ne na polovici svojega mandata.

Človek si nikoli ne bi mislil, da bo zaradi kadrovanja prvega človeka na neko ne najbolj prominentno, a ne nepomembno ministrstvo nastala taka štala kot zdaj z Angeliko Mlinar, kandidatko za ministrico brez resorja, pristojno za razvoj, strateške projekte in kohezijo.

Bil bi zabaven (anti)klimaks, če bi kandidatura ge. Mlinar na današnjem glasovanju v DZ vendarle šla skozi. Kljub drugačnim napovedim to še zdaleč ne bi bilo nemogoče, pa tudi ne presenetljivo.

Suspenz zdaj nastal zato, ker sta včasih opozicijska odpadnika, včasih pa koalicijska kolaboranta — namreč SNS in Levica, oba — napovedala, da bodo glasovali proti. In to eni in drugi z lase privlečenimi argumenti.

Jelinčiča postaviti na laž

Prejšnji teden, ko se je ta snežena kepa začela kotalikati, so bili v ospredju sumi, da gre za obžalovanja vredno ksenofobijo — tako rekoč psevdoksenofobijo v stilu Slovenka že mrzí Slovenko, sestro, ker je slučajno iz Podjune —, deloma pa za animoznost do...

»Suspenz zdaj nastal zato, ker sta včasih opozicijska odpadnika, včasih pa koalicijska kolaboranta — namreč SNS in Levica.« — [Fotografija: Robert Balen/Večer]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE