Kolumne

Urško Klakočar Zupančič za predsednico! (Pa ne DZ …)

28.6.2022 / 06:10 Komentiraj
Teženje ženski, ki nam je pokazala, da bi nas rada vse objela? In potem na to še rečejo, da je zmešana — ali pa da v tem uživa!

Urška Klakočar Zupančič ni imela razloga, da bi za ustanovno sejo DZ namesto rdečih salonarjev z visoko peto obula balerinke zatežene barve. In tudi ni imela razloga, da bi se prejšnji petek nevpadljivo prisprehodila na proslavo po rdeči preprogi kot kakšen Igor Zorčič.

Ne, ne. Imela je poseben razlog, da je publiko na Kongresnem trgu pozdravila kot alegorija politične prešernosti. In ta razlog je bil, da je bila vesela. Ker je očitno tak človek.

Dva dogodka v mestu Gogi

Zgražanje zaradi njenih kao porednih, celo pokvarjenih rdečih čevljev je bilo malomeščansko. Reakcije na njen pozdrav publiki z razširjenimi rokami pa so bile še hujše. V presledku nekaj tednov je uprizorila kar dva dogodka v mestu Gogi.

Njen prihod na proslavo je bil resda presenetljiv in neobičajen. Toda! Kaj je UKZ naredila tako narobe, da so jo politično frustrirani medijski obrekovalci začeli zmerjati kot nespodobno trapo in ji celo pripisovati psihične motnje?

UKZ ni računala — in...

»UKZ ni računala — in očitno ne računa — na to, da folku ni všeč, če se politiki obnašajo preveč sproščeno. Nikar celo političarke, če si omislijo imidž pop-seksi narodne zavetnice s Šubičeve.« — [Fotografija: Robert Balen/Večer]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE