Kolumne

Uredu je, starši. Sej bo.

9.9.2019 / 06:10 Komentiraj
Odkar je spet šola, so sami taki članki: »Šola je pretežka! Dol z devetletko! Naši otroci so še premajhni za bit zreli!«

Ker nimam otrok, ne vem točno, kako danes sistem laufa, zvem pa kej od frendov. Pa da majo pretežke torbe, pa preveč snovi za svoje genialne buče. Ko mi razlagajo, se mi kdaj zdi, kokr da morjo že v 1. razredu kvantno fiziko obvladat.

Mislim, da so današnji starši (moja generacija) sami mal preveč pomehkuženi. Tud jaz sem šla s šestimi v šolo, ker sem rojena konec novembra. Moj tip je pa kr preskočil prvi razred. In je bil pol tam z leto starejšimi.

Sej sem hotla enga pametnega in ful načitanega, ne pa glih enga, k ga cel okoliš kliče »profesor«. Jebat ga, knjige v kafani so naju združile. Jaz jih ne berem več in sam še pišem, on jih prebere ne vem kok na teden, pa še dela z njimi.

Otroci so različni

No, »profesor« ni končal pravnega faksa. Tko kot mam jaz sam osnovno šolo. Pa sem v 1. razredu že vse znala. Moj brat je pa prišel v 1. razred pa rekel, da on ne rabi nč znat, ker mu sestra doma skoz bere. Kracal je pa celo

»Zdej pred štiridesetim so vsi neki navalili na hitr rojevat.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE