Revija

Uradna resnica o korona virusu? Ali aktualno stanje zmote?

16.5.2020 / 06:10 Komentiraj
Primerjava med Švico in Slovenijo: proti pandemiji s takimi ali drugačnimi ukrepi — toda na koncu je rezultat povsem enak.

Slovenska uradna resnica trdi, da se je zdravniško-politična ekipa na sončni strani Alp spopadla s korona virusom odlično — med najboljšimi na svetu. Švicarska politika in zdravniško uradništvo tega ne trdita. Načeloma ne uporabljata rada primerjav. Zdi pa se mi, da bolj verjameta v aktualno stanje zmote.

Kljub temu primerjava pokaže, da se je alpska konfederacija mirno, organizirano, z veliko osebne svobode posameznikov in brez nasilja z obveznim nošenjem mask ter z natančnim urnikom povratka v normalno življenje odlično spopadla z epidemijo. Ne da bi kdo o tem na glas govoril.

Diktatura razuma

Te dni sem v časopisu Neue Zürcher Zeitung prebral komentar z naslovom Church of Corona: Leben wir bereits in einer Vernunftdiktatur?, ki ga je podpisal Milosz Matuschek. V tekstu se avtor sprašuje, ali v korona času ne živimo v nekakšni diktaturi razuma, in razmišlja o agresivnih napadih na teoretike zarote, kamor varuhi uveljavljenega mnenja, ki ga oblikuje politika,...

»Do 12. maja je bilo v Švici na testiranju 30.199 pozitivnih oseb, trenutno je še 1.542 aktivno okuženih, 1.857 ljudi je za okužbo umrlo, 26.800 pa je ozdravljenih.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE