Kolumne

Ukradeni poročni prstan: Zdaj imam novega in sem spet cela

15.1.2022 / 05:05 Komentiraj
Imela sem asistentko kleptomanko. Pobrala mi je tudi poročni prstan. Letos pa sem začutila nujo, da si spet naredim novega.

Pred leti sem imela asistentko, ki je bila kleptomanka. Ukradla mi je vse, kar sem imela iz zlata, in vse obleke. Nobenih kraj nisem raziskovala, ker me je punca poleg pomoči na domu vozila tudi v moj atelje v centru Ljubljane. Zato ji nisem hotela nič očitati, ker sem se bala, kako bo vozila. Bila sem torej tiho in to si še vedno štejem v minus.

Med drugim mi je pobrala tudi poročni prstan. Letos pa sem občutila nujo, da si ga spet naredim. Zlatarja sem iskala povsod. Spomnila sem se, da je bil to nek Modic na Trubarjevi. Šla sem ga iskat. Njegovo zlatarstvo je bilo izropano in je bilo zaprto.

Potem sem iskala še drugje. Zavila sem tudi v zlatarno Malalan. Pokazala sem jim poročni prstan od moža, a so mi rekli, da takega ne bi znali narediti, bi se pa potrudili za podobnega. S tem sem se strinjala, ampak je bil moj mož brez prstana blazno živčen, zato sem se odpravila nazaj k Malalanu in vzela možev prstan nazaj. 

Od Modica do Malalana in Močnika

Iskala sem naprej po...

”Nobenih kraj nisem raziskovala, ker me je punca poleg pomoči na domu vozila tudi v moj atelje v centru Ljubljane. Zato ji nisem hotela nič očitati, ker sem se bala, kako bo vozila. Bila sem torej tiho in to si še vedno štejem v minus.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE