Kolumne

TVS sprejme, predvaja grozno oddajo VSO, se distancira, faše bes desnih

11.11.2020 / 05:10 Komentiraj
Famozni plebiscitni sestanek v Poljčah se bo zapisal v zgodovino vsaj z veteranskim dokumentarcem, spodrsljajem nacionalke.

Iz tega, da Programskemu svetu RTV Slovenija ni uspelo impičati generalnega direktorja Igorja Kadunca — in da ima Janez Janša obilo drugega, ne nujno pametnejšega dela, kot da se usaja nad tako imenovano Hanzi TV —, ne moremo sklepati, da je javna radiotelevizija na varnem pred pritiski in da je z njihovim programom vse v redu.

Nasprotno! Zlasti TVS je tarča vedno konkretnejših programskih intervencij vladne politike, obenem pa še naprej dela vedno obupnejše napake.

Zadnji tak primer je bila obeležitev Demosovega sestanka v Poljčah, kjer so se pred 30 leti dogovorili za plebiscit. Dokumentarec je sproduciralo Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve (VSO), TVS pa je med predvajanjem postregla z naslednjim disclaimerjem: »Oddaja je nastala v produkciji VSO in ne izraža mnenja Televizije Slovenija.«

Nestrinjanje in nelagodje

Zadeva je bizarna.

Da se provladna veteranska organizacija

»No, če Zveza borcev podpira produkcijo partizanskih filmov, ni razloga, da ne bi VSO podpirali naše veličastne manjpretekle zgodovine …«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE