Kolumne

TVS proti SNS proti TVS proti SNS: DNS naj redefinira “napade” na novinarje

20.9.2021 / 06:10 Komentiraj
Tako fon Jelinčičeva tožba kot Maničina prijava sta samo samoreklama. A odkod ta fenomen tožarjenja in prijavljanja policiji?

Da predsednik SNS Zmago Jelinčič toži odgovorno urednico informativnega programa Manico Janežič Ambrožič tako rekoč zato, ker mu TVS ni posvetila dovolj pozornosti — ne povabivši ga junija v oddajo Pogovor z opozicijo —, bi lahko šlo mimo nas kot še ena neumnost prepirljivega, ošabnega možakarja iz parlamenta.

Toda to bi bilo mogoče samo primeru, če ne bi sumili, da gre v bistvu za maščevanje, ker je taista Manica taistega Jelinčiča prijavila policiji zaradi ustrahovanja, groženj, zmerjanja, nadlegovanja, porogljivega namigovanja, whatever.

Dame imajo prednost

Prepričan sem sicer, da ne iz enega ne iz drugega postopka ne bo nič. Tako njegova tožba kot njena prijava sta samo samoreklama. Njuna specialna efekta. Pa vendar me zanima ta fenomen tožarjenja na sodiščih in prijavljanja policiji.

Dame imajo prednost.

Jelinčič ni imel kaj iskati na Televiziji v oddaji Pogovor z opozicijo. Prvič, če nekdo kvaka kot koalicija, potem pač ne more biti...

“Prepričan sem, da ne iz enega ne iz drugega postopka ne bo nič. Tako Jelinčičeva tožba kot Maničina prijava sta samo samoreklama. Njuna specialna efekta.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE