Novice

TVD, 21.1.21 | Ali je Svetlana pravkar rekla Zokiju: »Jebi se, slinar!«?

21.1.2021 / 18:00 Komentiraj
Na Kongresnem trgu zdaj najbrž ne bo več njenih koncertov pod spodbudnim paleokomunajzarskim naslovom Nosil rdečo bom zvezdo.

Svetlana Makarovič je sporočila, da je »globoko prizadeta in ogorčena nad neobzirno in surovo deložacijo stanovalcev Roga, še posebej zato, ker so bile nasilja deležne tudi živali, ki so tam imele zavetja« — in da se bo zato »odpovedala nazivu častne meščanke Ljubljane«.

Pravilno. Karkoli si že mislimo o Jankoviću (ali njej) in o konfliktu, ki ga je MOL zakuhal z roško alter sceno, ta njena gesta je poštena. Moralna lekcija. Ni lepo nositi odlikovanja, ki ti ga je podelil nekdo, ki ga ne ceniš kot moralno avtoriteto.

Mucke, kužki, slinarji …

Rogovci bi lahko sicer bili užaljeni, da se je zloglasna pesnica, šansonjerka in nebodijetreba zanje postavila na tak način oz. s takimi besedami: »še posebej zato, ker so bile nasilja deležne tudi živali«.

Ampak to je pač Svetlana. Nikoli ne veš, odkod bo priletelo. Veš pa, da bo direktno. Četudi med vrsticami. Tako kot reče domobrancem »izdajalci«. Ali kot pred polnim Kongresnim trgom reče Pahorju: »Jebi...

»Taka je pač Svetlana. Nikoli ne veš, odkod bo priletelo.« — [Fotografija: Robert Balen/Večer]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE