Revija

Tudi Rosvita Pesek (2.) je bila žrtev trač-operaterja

14.7.2022 / 06:10 Komentiraj
Kolegom je bilo v čast, če so smeli pokrivati kongres ZKJ v BG. Njej pa bilo v čast, če je lahko pokrivala sestanek Demosa.

Nadaljevanje teksta z naslovom Obrazi: Nikogaršnja Rosvita Pesek (1.) (12.7.2022).


[Kako se je prešnjič končalo:] Ampak spomine obujam zaradi nečesa drugega. Spomnim se, da me je vprašala, da zakaj rekrutiram ravno njo. Ker da verjetno vem, da je ona … — no, malo desna.

Vem, da sem ji rekel, da vem, in da me to niti malo ne moti. Biti desen je pred osemnajstimi leti pomenilo nekaj drugega kot danes. Pri vseh, ne samo pri Rosviti. Pa če je res bila desna ali ne.

Danes na to pravi: »Ne vem, Marko. Ti mi povej. Jaz samo čutim, da sem včasih drugačna od večine svojih kolegov.«


Ona da je že začela kot drugačna. Nekaterim kolegom je bilo v največjo čast, če so smeli v Beograd na kongres Zveze komunistov Jugoslavije. Njej pa bilo v največjo čast, če je lahko šla na sestanek Demosa.

Drugačna. Demos drugačna.

Bila je mlado novinarsko revše, kakršnih niso pripuščali na kongrese ZSMS in ZKS. To so pokrivali uveljavljeni novinarji. Na sestanke novih strank oz. mlade...

“Nekaterim kolegom je bilo v največjo čast, če so smeli v Beograd na kongres Zveze komunistov Jugoslavije. Njej pa bilo v največjo čast, če je lahko šla na sestanek Demosa.” — [Fotografija: Branka Timpran/RTV Slovenija]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE