Kolumne

Trumpovi dosežki? V bistvu samo učinki socialno prilagojenega psihotika …

20.1.2021 / 06:10 Komentiraj
In kaj je Melania naredila? Profesionalno se je sprehodila z nekaj dizajnerskimi kosi oblačil. Vse drugo je že pozabljeno.

V senci korona stvarnosti bo tako rekoč neopazno odšla iz Bele hiše prva in edina slovenska prva dama ZDA. V primerjavi s sentimentalnostmi, ki so v Sloveniji pred štirimi leti spremljale njen prihod v Belo hišo, in z govorjenjem, kako da je Melania zgodovinska priložnost za Slovenijo in kaj vse bo naredila za naš mednarodni ugled Slovenije itd., se vsa ta pričakovanja, upi, slavospevi in ostalo, namenjeno Melaniji in prvemu slovenskemu zetu, zdijo kot neka zadeva iz paralelne realnosti. Kaj je Melania naredila opaznega? Profesionalno se je sprehodila z nekaj dobrimi dizajnerskimi kosi oblačil pred kamerami. Vse drugo je že pozabljeno.

Meje mogočega

Tega pa ne moremo reči za Trumpa. Trump se je s svojimi potezami in eksperimenti zapisal v zgodovino kot oseba, ki je premaknila meje mogočega v ameriški politiki v smer, ki si jo bomo zapomnili. In to s sredstvi, ki si jih bomo tudi zapomnili.

Družbena omrežja so s Trumpom definitivno postala eno najvplivnejših...

»Tehnično rečeno, Trump je res bil avtentičen. In to toliko in tako, kot je lahko avtentičen človek z borderline sindromom. Patološki narcis.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE