Kolumne

Trubači v novem Betlehemu: Če ti pade čevapčič na tla, poberi ga in poljubi

16.12.2019 / 06:10 Komentiraj
Le zakaj bi Zoran Janković privabljal folk z dežele in iz predmestij s klasiko po izboru Primoža Lorenza kot pred 20 leti?

Ubogi Zoran Janković. Kot da ne bi imel dovolj negativne publicitete že zaradi finančnih akrobacij, sumljivih in nedokončanih projektov, vloženih ovadb in opuščenih obtožnic, pa pentljanja s farmacevtkami, poenostavljenih prisilnih poravnav sinov in demokracije v mestnem svetu, je zdaj kriv še za trubače in čevapčiče! 

Decembra — tako imenovanega veselega decembra — se v večernih urah izogibam centru Ljubljane. Niti najmanjšega veselja nimam do prerivanja med štanti v starem mestnem jedru.

Ne pijem kuhanega vina, niti ne bi zaradi konzumacije česa drugega stal na mrazu in slonel na šanku. Božičnih hitov in javno predvajane ali v živo izvajane glasbe nasploh imam poln kufer že do prve adventne nedelje.

Da bi kupoval darila na teh stojnicah, se niti ne spomnim. Pa tudi če bi se, ne bi nikogar obdaroval prav s šalom ali rokavicami in čokoladicami ali lectovimi srčki, ki jih tam prodajajo.

Kar zadeva hrano, pa čevapčiče — ali

»Decembra se v večernih urah izogibam centru Ljubljane. Niti najmanjšega veselja nimam do prerivanja med štanti v starem mestnem jedru.« — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE