Kolumne

Tretja Janševa vlada kot socialni, kulturni, psihološki lakmus

26.2.2020 / 06:10 Komentiraj
Pa so le sestavili to famozno desno vlado. Kaj lahko pričakujemo v naslednjih dveh letih in pol, do rednih volitev 2022?

Če bo vznemirjenje zaradi korona virusa trajalo še dolgo — ali če bo prišlo do katastrofe svetovnih razsežnosti —, bo vlada v miru preživela vsaj prvih sto dni svojega mandata, če ne še več.

Kar zadeva ravnanje te vlade v situaciji s korona virusom, smo lahko brez skrbi. Ukrepi bodo drastični in za vsak slučaj predimenzionirani, vendar bo paničnim državljanom to všeč, ker se bodo počutili varne. 

Ko bo Slovenija 1. julija 2021 prevzela predsedovanje Svetu EU, si bo Janševa vlada s tem zagotovila še dodatnih šest mesecev miru. Verjetno zasluženega. Prepričan sem namreč, da bodo nalogo opravljali in opravili vzorno.

Ko se bo slovensko predsedovanje izteklo, se bo leto 2021 že prevesilo v drugo polovico. Takrat bo samo še za kakšno plus-minus nosečnost do rednih volitev. In takrat bomo videli, kako se je ta vlada res obnesla — in ali je primerna in sposobna, da leta 2022 enkrat za spremembo kot normalna, sprejemljiva stranka zmaga na

»Ker je kar velik preskok, če se imaš za underdoga, ki da ga po krivem gajžlajo, potem pa kar naenkrat postaneš vodja krdela.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE