Kolumne

Treba met kul odnose s sosedi

19.9.2022 / 06:05 Komentiraj
Pol bloka je blo v moji luknji z vsem možnim orodjem, fotr ves živčen, uni pa sam cvikali, da ne bo šla voda v spodnje flete.

Naš blok oziroma stopnišče je majhen. Štiri nadstropja po trije fleti v vsakem. Zraven mene je sosed, k ma stanovanje v dveh nadstropjih, jaz sem pa v eni mejhni luknji, k je bila nekoč del tega stanovanja. Torej sva v bistvu v istem stanovanju, sam nisva.

Težko razložim, kako so tuki narejeni fleti. Pač, eni v dvonadstropnih stanovanjih, drugi v luknjah. V glavnem, vsi se poznamo, ker je tok majhen blok. Sosedje se mi ne vtaknejo v nič. Tud če se skoz kadi gandža iz fleta ali pa non-stop en folk hodi do mene. Na začetku so me sicer mal čudno gledali, pol sem jim pa svoje knjige potalala. Zdej je tko: "Ah, čudak pač. Umetnica."

Sam enkrat sem dobila listek na vratih, da mam muzko prenaglas. Aja, pa enkrat mi je sosed zvonil ob petih zjutri, če lahk nehamo z galamo, ker ma službo zgodi. Jaz pa uletela na vrata v spodnjih gatah in dokolenkah, pa se drla enmu na kavču: "Kje smo že bli?" — "Ja, na tvojem literarnem večeru." In jaz vsa munjena sosedu razlagat, da je...

”Kr naenkrat pa zaslišim neki iz kopalnice. Grem pogledat in zagledam vodo, kako šprica na vse strani. Na ful.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE