Kolumne

Tonin za uspeh na volitvah žrtvoval zasebnost svojih 3, 6, 8 let starih otrok

20.4.2022 / 06:05 Komentiraj
… in se pri tem delal, kot da je plačan oglas za (njegovo) politično stranko isto kot družinski intervju v opravljivem tisku.

Včeraj mi je na Siolu padel v oči nekaj dni star članek pod naslovom Velika noč pri družini Tonin. Preletel sem uvodni odstavek in zavil z očmi: no, prav, Petru Jančiču prav pride, da pred volitvami na svojem provladnem mediju postreže uporabnikom s tabloidno, pocukrano, prisrčno, idilično, kao nepolitično zgodbico iz privatnega življenja možakarja iz vladne koalicije.

Potem pa sem opazil, da je objava — zelo nevsiljivo, seveda — opremljena s simbolom evra in pripisom: “oglasno sporočilo”. Ubogi Jančič torej ni nič kriv.

Oglas je po svoje vrhunski. Naročnik in avtor in medijski načrtovalec si najbrž ne bi mogli želeti več, kot da naključnega obiskovalca strani — in to bog ne daj celo ateista! — vržejo na finto, da to sploh ni oglas, temveč legitimna vsebina, ki paše v kontekst kot ata na mamo s tremi otroki.

Domača naloga

Ob začetku predvolilne kampanje ali celo še malo prej sem si zadal za domačo nalogo, da bom pred temi volitvami podrobno...

”Oglas je po svoje vrhunski. Naročnik, avtor, medijski načrtovalec si ne bi mogli želeti več, kot da naključnega obiskovalca strani — in to bog ne daj celo ateista! — vržejo na finto, da to sploh ni oglas, ampak vsebina, ki paše v kontekst kot ata na mamo s tremi otroki.” — [Fotografija: Arhiv NSi/Siol. Predelava: Fokuspokus]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE