Rubrike

Obrazi: Tone Partljič v dobrih, starih časih LDS (1.)

7.8.2022 / 06:10 Komentiraj
Danes ni več takih poslancev kot v njegovih časih. Takratne parlamentarne razprave so le bile na višjem nivoju kot današnje.

Tone Partljič je v petek dopolnil 82 let. Rodil se je na Marijo Snežno, ko je 5. avgusta 352 v Rimu na vroč poletni dan zapadel sneg. Za hec se rad predstavlja starejšega za kakšno leto ali dve. Ko sem bil pri njem, je recimo rekel, da bo star 83 let. No, eno leto gor ali dol. Pri njegovih letih bi bilo vseeno tudi meni.

Skratka, vse najboljše. Ta objava ni bila tempirana na rojstni dan. Imel sem ga že nekaj časa na lagerju, nisem pa vedel, da ima rojstni dan prav zdaj.

Kratka biografija

Rojen 1940 v Mariboru. Prvih dvajset let živel v Pesnici. Obiskoval in končal Učiteljišče, začel učiti, diplomiral na Pedagoški fakulteti iz slovenščine in angleščine (1965). Na šolah v Radljah ob Dravi, Ribnici na Pohorju, Vuzenici in na Sladkem Vrhu. Potem pa dramaturg v mariborski Drami (1971–87). Ravnatelj MGL (1988), potem še ravnatelj ljubljanske Drame (1991). Predsednik Društva pisateljev (1982–87). Delegat ZSMS-Liberalne stranke v Zboru občin Skupščine SRS oz. RS...

”Tone Partljič je prav včeraj dopolnil 82 let. Rodil se je na Marijo Snežno, ko je 5. avgusta 352 v Rimu na vroč poletni dan zapadel sneg. — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE