Kolumne

Tonem in tonem. Za domovino s Titom naprej.

16.7.2019 / 06:10 Komentiraj
To ni več vreme k včas v Jugi. Takrat je bla zima, pomlad, poletje, jesen. Zdej je pa kurac. Al sam poletje al sam zima.

Ne štekam folka, k se jim da hodit na morje. Sej ne rečem, enkrat sem bla ista. Še dve leti nazaj sem bla ista. Čeprov ko sem bla par let nazaj pri frendici na morju, sem po treh tednih sam še dam spizdila. Zadost je blo. Zadost vročine, slane vode in tujega jezika.

Čeprov sem bla glih tok prfuknena, da sem šla vsak dan v trgovino in vsakič govorila v drugem jeziku. Una na blagajni je sam gledala, če sem mal zmešana. Enkrat sem furala španko, drugič italijansko in tko dalje.

Ker moram priznat. Od vseh jezikov, k jih govorim, mi gre še najslabš srbohrvaščina, če se ji dans sploh še tko reče. Kje so cajti cirilice, k smo jo imeli v petem razredu. Kaj pa moj brat, k je živel v Kijevu, pa je blo kr vse v cirilici.

Rojena 29. novembra

K smo že pri petem razredu in Jugoslaviji. Jaz sem rojena 29. novembra. Dobr, da ni blo treba nikol v šolo za moj rojstni dan, to vem. Ampak skoz sem mela v glavi, da sta bla dva dneva prosta takrat. Dokler

NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE