Kolumne

Tla se nam majejo (ampak prihaja nova evforija)

23.9.2022 / 06:10 Komentiraj
Nekaj spektakla in veliko prijaznih besed. Predvsem pa vzbujanje vtisa, da je izbira predsednika naše najpomembnejše vprašanje.

Predsedniške volitve, pred tem globalno žalovanje za kraljico Elizabeto, še prej pa odbojka in košarka. Vse to nas zaposluje in nam omogoča, da živimo v svojem majhnem svetu, v svojem mehurčku.

Pričakujemo lahko, da se bo z 28. septembrom začela nova evforija. V predvolilnem mesecu dni se nam bodo na vsakem vogalu nasmihali kandidati. Kdo nam bo najbolj všeč? Kdo nas bo 23. oktobra prepričal? Za nekaj adrenalina je bilo že poskrbljeno z umikom starih favoritov (Marta Kos) in z najavljanjem novih (Milan Brglez).

Podporniki "bodočih predsednikov" imajo dovolj sredstev, da bodo kampanje razkošne. Seznam pretendentov za predsednika ali predsednico je kar dolg. Pa čeprav že leta in leta poslušamo, da predsedniška funkcije nima posebne moči, razen protokolarne.

Vrhovni poveljnik oboroženih sil seveda ima moč. Poskušajmo si predstavljati, kako pregleduje postroj novi predsednik. Miha Kordiš? Nataša Pirc Musar? Anže Logar?

Spektakel in prijazne besede

V naslednjem...

”Predsedniške volitve, žalovanje za kraljico Elizabeto, še prej odbojka in košarka … Vse to nam omogoča, da živimo v svojem majhnem svetu, v svojem mehurčku.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE