Kolumne

The Heroja Staneta Herald Tribune. Mariborski poslovni model javnega medija.

26.10.2019 / 06:10 Komentiraj
Lokalnim glasilom bi lahko celo očitali, da so medijem kot medijem ne samo konkurenca, ampak že kar nepoštena konkurenca.

»Počaščen sem, da so se spomnili name,« je po poročanju Večera rekel Dejan Pušenjak, potem ko je »načeloma pristal« na ponudbo mariborskega župana Arsenoviča, naj prevzame urednikovanje občinskega glasila.

Na prvi pogled je takšno priznanje dvorezno. Človeku po eni strani godi, če politik ceni njegovo novinarsko ekspertizo — še toliko bolj, če mu ponudi plačano delo (zanj) —, po drugi pa ga v krizi medijev in politike ter v krizi zaupanja medijem in politiki v očeh mnogih tudi diskreditira.

Pušenjaka poznam ali vsaj spremljam že dolgo in ga cenim. Zato ga kljub eksperimentiranju s Fištravčevim kitajskim brezplačnikom in urejanju Arsotovega predvolilnega biltena ne bi kar tako dismisal.

»Časopis za prijazni Maribor« — če se bo kao medij res tako imenoval — bo prej ali slej ugasnil. Če ne prej, pa s koncem Arsotove vladavine. Pa vendar občinska glasila, ki jih ne delajo analfabeti, temveč medijski profesionalci, ponujajo obilo štofa za...

Upravna enota. MOM, Ulica heroja Staneta 1, Maribor. — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE