Revija

The best of Miša Molk (2.): Odkar pomni, so na TVS rezali sredstva

30.9.2021 / 06:05 Komentiraj
“Eurosong generira žanre sam. Ni šablone. Enkrat balada, drugič hardrockerji, tretjič sentiš. Ne veš, kaj spada na Evrovizijo.”

Nadaljevanje teksta z naslovom Obrazi (11.): The best of Miša Molk (1.) ali polpretekla zgodovina TVS (28.9.).


Njena kariera je res dolga. Zgleda še daljša, ker je tako zgodaj začela. Že v gimnaziji. Prijavila se je na avdicijo za oddajo Mladi za mlade, na kateri pa prvotno ni bila sprejeta. Niso prepoznali talenta? Ne, ampak zato, ker je vprašala, koliko bo zaslužila. Ko je potem videla, da drugi z avdicije že nastopajo, je še enkrat poklicala urednika — pokojnega Iva Štrakla — in vprašala, zakaj je ni angažiral. Ker da jo je samo denar zanimal. O, to pa zagotovo ne. Samo vprašala je, ker se ji je pač zdelo umestno. Pri njih doma je bil v službi samo oče, pa dve sestri sta bili, zato je vsako poletje delala, da si je zaslužila za počitnice. Tudi v Tovarni kovinske galanterije, pa v Ljubljanskih mlekarnah. Ni šlo za to, da bi jo televizija fascinirala. Poskusila pa je vseeno, češ, mogoče pa to znam. Potem so jo le vzeli.

Rebalansi. Rezi. Fajtanje.

Miša Molk...

Njena kariera je res dolga. Zgleda še daljša, ker je tako zgodaj začela. Že v gimnaziji. — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE