Kolumne

Teflon deluje: Ljubljančani so se verjetno že odločili

6.11.2022 / 05:10 Komentiraj
Tako kot je treba načrtovati komunikacijsko kampanjo kandidata/kandidatke, morajo tudi nasprotniki načrtovati protikampanjo.

V enem od slovenskih tednikov sem prebrala javno pismo deseterice posameznikov in članov Liste neodvisnih, v katerem navajajo razloge, zakaj ne bodo volili Zorana Jankoviča za župana Ljubljane.

Prav, vsakdo ima pravico javno izraziti svoje stališče, ga utemeljiti, tudi javno razkriti svoje volilne preference, če to želi. Nič narobe. Transparentnost je vrednota, ki jo je treba spodbujati, negovati in si samo želeti, da bi bila višje med vrednotami vsakogar od nas. Še posebej v politiki.

Pismo bi v nekem drugem času spregledala, saj ne živim v Ljubljani in za izvolitev župana ne morem storiti ničesar. Ne dobrega ne slabega. Toda na tej izjavi sem obvisela kot muha v pajkovi mreži. Ker sem ta hip vpeta v neko drugo volilno kampanjo in me takšna pisma intrigirajo. So namreč pogost slovenski vzorec ravnanja tistih, ki si prizadevajo tik pred zdajci — torej tik pred volitvami — nekoga očrniti, preprečiti nekomu uspeh, odvrniti volivce od glasovanja.

Nevednica iz...

”Mediji radi kolektivno naskočijo kakšno sočno zgodbo iz preteklosti, a to volivcev ne gane.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE