Kolumne

Tanja Fájon naj se raje izseli iz tiste vile

3.4.2021 / 06:10 Komentiraj
SD naj se znebi karme neljubih dogodkov iz preteklosti. Pa tudi imidž blaziranih hausbezicerjev jim ne paše. Saj so woke, ne?

To ni fake news, to je politika. Laži ali lepše rečeno obračanje, mešanje, prikrajanje, manipuliranje dejstev. Tako se slovenska vlada s pomočjo alt-right konglomerata medijev bori proti politični konkurenci, ki jih (zaman) minira s konstruktivnimi nezaupnicami, interpelacijami in ustavnimi obtožbami.

Skratka: vladni, desničarski, janšistični telefonček deluje takole:

Socialni demokrati imajo na Vrtači glavni štab v imenitni meščanski vili, ki jo je povojna oblast — torej komunisti, kao ideološki predniki SD — zaplenila premožni trgovski židovski družini (Moskovič, katere člani sicer niso preživeli vojne oz. holokavsta).

To make a long story short: Tanja Fajon je ukradla Židom vilo. To na koncu pride ven. Dobesedno.

A tega presenetljivo ni rekel sam Janša, niti kak drug kabinetni tviteraški stormtrooper SDS. Vsaj ne dobesedno. To, kar je na koncu prišlo ven, je rekel srbski predsednik Aleksandar Vučić.

Svašta.

Poniglava populistična smešnica

To...

“Njegovo kraljevsko veličanstvo Jurij VI. je leta 1917 prišel na genialno idejo, da svojo dinastijo Saxe-Coburg in Gotha preimenuje v Windsorje. Sicer pa mu ni drugega niti preostalo.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE