Kolumne

Tanja Fajon, bodoča premierka? Ne, ne, ampak grobarka Socialnih demokratov!

10.6.2020 / 06:10 Komentiraj
Njen prihod na čelo SD napoveduje naraščanje konfliktov na levici. Kar je za levico problem. Ker saj vemo, komu to koristi.

Vem, vem. Spet boste jezni name. Ker spet nekaj govoričim. Zdaj proti Tanji Fajon. Ki je ob prevzemu vodenja SD požela vsesplošno odobravanje. Ne samo v stranki. Ampak tudi med drugimi. Kar da kaže rast podpore Socialnim demokratom. Kajti Tanja je lušna. Se lepo obnaša. Lepo govori. Zna nastopati. Komunicirati. Je najbolj priljubljena slovenska političarka. In sploh. Zdi se, da je zadetek v polno. Kot je povedal tudi Židan. In o čemer so se navdušeno razpisali tudi mediji. Predvsem tisti, ki se imajo za leve.

Skratka: idila se zdi popolna. 

Toda Tanja Fajon je v resnici napaka. Usodna politična napaka. Ki zna SD še drago stati. 

Razlog seveda ni to, da je Tanja Fajon — kot je to opisal nek moj kolega — tako kot Pahor všečna pojava brez vsebine. Pahorjeva priljubljenost kaže, da je to Slovencem všeč. To volijo. In podpirajo. In če bi pri Tanji Fajon ostalo pri tem, bi bilo vse v redu.

Pa ne bo ostalo.

Levi (ki to

»Tanja Fajon je v resnici napaka. Usodna politična napaka. Ki zna SD še drago stati.« — [Fotografija: Socialni demokrati]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE