Kolumne

Talibani za telebane. Kako se upreti desničarski intelektualni represiji?

21.8.2021 / 06:10 Komentiraj
Slovenci imajo s Talibani res več skupnega, kot bi si mislili. Zlasti desničarji. To še najbolje ve Ervin Hladnik Milharčič.

Solidariziram se z Ervinom Hladnikom Milharčičem in ga iz principa jemljem v bran pred napadi poblaznelega desničarskega tiska.

Dnevnikov zunanjepolitični ekspert in komentator se jim je v četrtek zameril z izvrstno kolumno Afganistan za telebane, ki pa je bila preveč cinično, ironično, sarkastično napisana, da bi jo ti desni omejenci razumeli.

Še tem bolj pa so skočili v luft po četrtkovih Odmevih (16:42–21:35), ko je EHM nastopil še pri Tanji Starič in Talibane v podobno hudomušnem duhu imenoval “punk rockerje islama” in jih primerjal z Laibachi v 80. letih.

Kaj hudiča se dogaja, da novinar ne more več napisati intelektualno, stilno, žanrsko nadstandardnega komentarja, ki ga fanatični in spolitizirani zarukanci ne razumejo, ne da bi ga taista funkcionalno nepismena sodrga — ki itak ni njegova ciljna publika — pribijala na križ in denuncirala kot zadnjega moralnega zločinca?

Gorje hecajočemu se duhovitežu, če med vrsticami namigne, da so...

“EHM se je desničarjem najprej zameril s cinično, ironično, sarkastično kolumno v Dnevniku, potem pa še v Odmevih, ko je Talibane imenoval “punk rockerje islama” in jih primerjal z Laibachi v 80. letih.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE