Kolumne

Taksi Uber alles

19.4.2021 / 06:10 Komentiraj
Taksisti kot glasen, socialen, malodane socialističen in politično kooptiran ceh spominjajo na novinarje. Varuhi statusa quo.

Medtem ko se odločate, ali bi prihod Uberja v Slovenijo iz teh ali onih razlogov pozdravili ali zagnali paniko zaradi NLP domnevno disruptivne delitvene ekonomije, naj vam še dodatno zakompliciram situacijo z nekaj intelektualnimi, ne najbolj praktičnimi pomisleki in socialnimi primerjavami.

Taksisti me kot glasen, socialen, malodane socialističen in politično kooptiran ceh do neke mere spominjajo na novinarje.

Storitve osebnih prevozov in informiranja so seveda neprimerljive. Toda enim in drugim je skupno to, da lahko osebne prevoze in informiranje po novem opravlja tako rekoč kdorkoli.

Deregulacija in domnevna demokratizacija

V medijih to ni nič novega. Novinar že nekaj časa ni več nekdo, ki se je specialistično ali posredno naučil določenih znanj in zahtevanih ali vsaj pričakovanih veščin ali se celo izkazal s talentom za posredovanje informacij ali mnenj.

Ko so se pred kakimi petnajstimi leti pojavili tako imenovani blogi, je

Taksisti me kot glasen, socialen, malodane socialističen in politično kooptiran ceh do neke mere spominjajo na novinarje.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE