Kolumne

Tako si Nataša Pirc Musar predstavlja "moralno avtoriteto"?

9.8.2022 / 06:10 Komentiraj
Za obsojanje medijskega reketiranja pa že ne rabimo predsednice. Za obsojanje medijskega reketiranja so tu vaške opravljivke.

Nataša Pirc Musar se ni čisto natančno izrazila. Pravzaprav niti približno natančno. Že res, da "kupovanje medijskega miru" — da targetirani osebki medijem plačujejo za to, da jih pustijo pri miru — "ni novinarstvo". Seveda ni. To je reketiranje. Torej domačijski poslovni model.

Na njen kao mafijski seznam bi sam lahko dodal še koga — ali koga odvzel —, vendar jaz pač ne tračarim. In to neglede na to, ali je trač resničen ali izmišljen. Za razliko od NPM si ne morem in nočem privoščiti, da bi me zaradi nedokazljivih defamacijskih trditev kdo tožil.

Tudi kandidatka za predsednico si tega ne bi smela privoščiti. Ker vzbuja nelagodje, da bi kot predsednica republike opravljala tudi naloge in dolžnosti "vaške opravljivke", kot se je izrazil odg. ur. Reporterja Silvester Šurla.

Srfanje na valu averzije

Zakaj se je predsedniška kandidatka spustila v frontalni spopad s Požareportom, Novo24TV, Reporterjem in Necenzuriranim?

Pod vsemi svojimi pravniškimi,...

“Vaške opravljivke imajo prav ali pa tudi ne. Kakor kdaj.” Razen NPM. — [Fotografija: Robert Balen/Večer]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE