Kolumne

Ta neverjetni levi Facebook in Twitter na ljubljanskih ulicah in trgih

25.6.2020 / 06:10 Komentiraj
Kako naj vlada polemizira z družbenimi omrežji? Lahko jih samo pretepe in pozapre. Tega pa si Janša vendarle ne bo upal.

Zakaj se mi ni prej posvetilo? Petkovi kolesarski protesti — ali tudi pehotni, zaradi mene — so v bistvu nekakšna preslikava Facebooka in Twitterja na ulice.

Tega najbrž zato nisem opazil, ker fizično realnost in reprezentacijo taiste realnosti na družbenih omrežjih — ki sta sicer dve plati iste medalje — primerjamo samo takrat, kadar nam padajo v oči razlike med njima.

Protivladni protesti pa so tako podobni družbenim omrežjem, da nismo niti pomislili, da gre za eno in isto stvar, transponirano iz virtualnosti strežnikov na asfalt in tlakovce in personificirano v resničnih množicah.

Pêle-mêle

Prva paralela je ponarodela desničarska pripomba, češ, saj itak ne vedo, zakaj pravzaprav protestirajo. Morda res. Ali vsaj ne natančno. Protesti so pêle-mêle bolj ali manj utemeljenih in bolj ali manj namišljenih razlogov, ki jih razen v geslu »smrt janšizmu« še nihče ni sumiral niti v enem odstavku, kaj šele v stavku ali besedi ali dveh.

A naj so se denuncianti...

»Protesti so pêle-mêle bolj ali manj utemeljenih in bolj ali manj namišljenih razlogov, ki jih razen v geslu »smrt janšizmu« še nihče ni sumiral niti v enem odstavku, kaj šele stavku ali besedi ali dveh.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE