Kolumne

Ta nerodna reč z varovanjem zasebnosti in vanish oxi actionom

19.8.2019 / 06:10 Komentiraj
Pri varovanju zasebnosti se ne moremo zanašati na zdravo pamet poklicanih varuhov, sodstva. Enkrat tako, drugič drugače.

Bolj kot sama odločitev Vrhovnega sodišča, da ugodi zahtevi za varstvo zakonitosti zaradi kršitve določbe 1. odstavka 297. člena KZ v zvezi s 1. točko 372. člena ZKP, me je presenetilo dejstvo, da so konkretna imena fizičnih in pravnih oseb, vpletenih v ta primer, cenzurirana. Pravzaprav samocenzurirana.

Iz sodnega spisa in medijskega konteksta vemo, da gre za domnevno neverjetno, epohalno, precedenčno sodbo v zvezi s tem famoznim sovražnim govorom. Pozneje sicer identificirani in razkriti anonimni komentator na spletni strani nekega dolenjskega radia je namreč predlagal Endlösung za romsko problematiko s pomočjo nekaj palic amonala in par puškami, če eksploziv ne bi zalegel.

15.2.2011,

»Kdo je bil storilec, Vrhovno sodišče ni povedalo, ampak je dovolilo sodbo objaviti samo s prečrtanimi imeni storilca in radia in brez oznake sodnega primera. (Čas dejanja pa ni skrivnost, za vraga: storjeno je bilo 15.2.2011 ob 11:16!)«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE