Kolumne

Svoboda pobijanja fetusov na RTV Slovenija in kaj ima s tem opraviti vlada?

24.1.2022 / 05:10 Komentiraj
Zakaj je UKOM ojačevalec glasnosti, spodbujevalec namišljene relevantnosti, kredibilnosti določenih, magari marginalnih pripomb.

Težko bi rekli, da direktor Urada vlade za informiranje Uroš UKOM Urbanija nič ne ve o medijih. Nasprotno, še preveč ve! In ne samo to! Včasih se celo zgodi, da so njegove pripombe umestne. Problem pa je v tem, da se samodeklarirani predsednik komisije za nadzor kvalitete vsebin RTV Slovenija redno, brez razlike čuti dolžnega to tudi dati vedeti. Gre za problem prilaščanja pooblastil. Da kao konstruktivno pritoževanje nad RTV programi ne samo spada v opis njegovega dela in nalog, ampak da je to celo njegovo poslanstvo. Da misli, da mora kot nekakšen varuh človekovih pravic članov vlade Republike Slovenije in njenih podpornikov obelodaniti vse, kar ga na to temo zmoti.

Avgijev hlev

Urbanija seveda ni edini kritik RTV čuti, ki kritično komunicira. UKOM je v bistvu samo oblastniški ojačevalec glasnosti in spodbujevalec namišljene relevantnosti in kredibilnosti določenih pripomb. Dejstvo, da sta vlada in DZ nastavila v vodstvo javnega servisa nekaj svojih novih metel...

Primc je ”zaradi neuravnoteženosti oddaj in očitne uperjenosti proti nerojenim otrokom” zahteval odstop direktorja Radia Slovenija Mirka Štularja.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE