Kolumne

Svoboda drugega je meja mojega življenja. Življenja v rizični skupini.

10.4.2020 / 06:10 Komentiraj
Več policijskih pooblastil da bi pomenilo ogrožanje demokracije? Prosim? Kdo jo ogroža? Vi jo ogrožate. Ali ste zmešani?!

Svobodo gibanja se lahko omeji, da bi se preprečilo širjenje nalezljivih bolezni, jasno piše v zakonu o temeljnih svoboščinah in človekovih pravicah. A očitno je svoboda nekaterih posameznikov v naši državi več vredna kot svoboda drugih. Sama spadam v skupino zelo rizičnih skupin. Tako kot moja še ne 50-letna mami s hudo obliko kronične bolezni. Za naju bi lahko bil virus usoden. Ukrepi, ki jih je sprejela vlada — pa ne samo naša, ampak skoraj vse na svetu —, so učinkoviti samo do določene mere. Bili bi še bolj, če bi se jih ljudje držali. Toda očitno se jih ne. Če bi se jih, se virus ne bi širil. 

Tako se danes se ukvarjam ne samo s tem, kaj bo z mojim poslom, ki smo ga čez noč zaprli, ampak predvsem, koliko časa mi je še preostalo do okužbe. Ker kaj mi bo posel, če ne bom mogla delati?

Moja beseda proti policistovi

Nerazumljivo mi je, da policija ne more ukrepati, če sosed z odločbo o okužbi hodi po sosednjem vrtu, samo

»Nerazumljivo mi je, da policija ne more ukrepati, če sosed z odločbo o okužbi hodi po sosednjem vrtu, obiskuje trgovino, sprehaja psa po bližnjih ozkih ulicah in trosi za seboj ta nalezljivi virus.« — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE