Kolumne

Svinji je to všeč: Trump in abnormalizacija svobodnega sveta

5.10.2020 / 06:10 Komentiraj
Svobodni svet je svet absolutne svobode. Svobode prazne intelektualne kapricioznosti idiotov kot najglasnejših posameznikov.

Nisem več prepričan, ali je Trump res tak idiot ali pa idiota le igra. Njegov talent je po eni strani videti preveč naraven, po drugi pa je očitno, da je njegova preračunljivost osupljivo dobro natrenirana, brezskrupulozna, lahkomiselna.

Pa saj to niti ni pomembno. Po prvi televizijski debati predsedniških kandidatov ta torek zvečer je jasno, da lahko Trumpu prinese zmago na predsedniških volitvah 3. novembra bodisi realna persona ali pa zaigrana vloga arogantnega in ignorantskega idiota. Vseeno je, ali je res nor — kot rečemo pogovorno, čeprav je tudi sicer na robu patološke umobolnosti — ali pa norca igra samo zato, ker se mu splača.

Rokoborba v blatu

Preden sem si ogledal posnetek soočenja, mi je kot nalašč prišel na zaslon članek iz Vanity Faira na to temo. Začel se je s citatom Georgea Bernarda Shawa: »Že dolgo tega sem se naučil, da se ni dobro ruvati s svinjo. Pri tem se lahko umažeš. Razen tega je to svinji všeč.«

Biden v tej vsiljeni defenzivnosti...

»Od jeze bom pihnil in hiško odpihnil, še preden prešteješ do tri!«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE