Kolumne

Suši in klobase: Kavč fašisti in udbaši na olimpijskih igrah

2.8.2021 / 06:10 Komentiraj
Ekstaze na lepem solznih, kvazi domoljubnih navijačev ne sme zmotiti nobena disonanca osebnega cinizma, ironije in humorja.

Začelo se je kot benigna navijaška anekdota. Dnevnikov urednik in novinar Darijan Košir je po premočni zmagi slovenske košarkarske reprezentance nad argentinsko na Twitterju pripomnil, da je bil Dončić sicer “spektakularen” — ampak da bi brez njega “s temi rupniki in blažiči težko premagali tudi Madžare”.

To bi zelo verjetno šlo mimo mene neopaženo, če Košir zato ne bi postal najbolj osovražena oseba v Sloveniji — in na vesoljnem družbenem omrežju tudi obveljal za največjega še živečega kretena. Pa še za nesramneža za povrh. Kako si vendar drzne žaliti in omalovaževati naše fante. Dan je skoraj bolj minil in preminil v znamenju sramotenja Darijana Koširja kot pa zmage same.

Hijene

Glede na to, da je med nami toliko hijen, ki prežijo na nič hudega sluteče športne komentatorje na kavču, si skorajda ne upam napisati, da se meni samemu ta

“Ta Darijanova transgresija se mi ne zdi nič takega. Za Rupnika in Blažiča sem prvič slišal. Košarke ne spremljam pozorno, kaj šele podrobno. Končnice evropskih in svetovnih prvenstev in olimpijske igre že mogoče. Če ne bi igrali naši, ne bi niti tega.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE