Kolumne

SuperFranci za vse funkcije

25.7.2021 / 06:10 Komentiraj
Matozevi trije top položaji v 16 mesecih te vlade so dokaz, da je krog ljudi, ki jim predsednik vlade še zaupa, vedno ožji.

Da je gospod Franci Matoz, mojster pravniške obrambe Janez Janše in stranke SDS, pravkar nastopil že tretjo visoko upravljalsko oz. nadzorniško funkcijo — in to vse v podjetjih, kjer ima država večinski delež —, je dokaz, da je krog ljudi, ki jih predsednik vlade vidi kot zaupanja vredne, vedno ožji.

Gospod Matoz je nedavno postal predsednik nadzornega sveta Luke Koper. Že od lani je namestnik predsednika nadzornega sveta Slovenskih železnic. Zdaj pa je postal še predsednik Upravnega odbora DUTB, tako imenovane slabe banke. Njen vrhovni šef.

Odličen rezultat! Navsezadnje ta vlada na oblasti “šele” 16 mesecev.

Zasluženo poplačilo

Takšno meteorsko zavzetje pomembnih funkcij v družbah v državni lasti — in še posebej v družbi, ki upravlja z znatnim deležem državne lastnine, vrednim med 8 do 9 milijard evrov —, si lahko razlagamo iz več zornih kotov.

Prvič, gospod Matoz je z omenjenimi imenovanji končno prišel do zasluženega poplačila za vse storitve,...

“Karkoli od naštetega bi lahko bilo ali mogoče celo je res. Je pa tudi možno, da so v vodilni koalicijski stranki tudi taki, ki niso prišli do sklede z medom in takšnega ravnanja svojega predsednika ne podpirajo.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE