Kolumne

Super novica: Totalitarci minejo, ljudstvo preživi!

5.5.2021 / 06:10 Komentiraj
Bolj ko Janša realizira svojo politiko in logiko maščevanja, bolj se aktivirajo tudi neformalna omrežja upora proti njemu.

Ste že poslali SMS za finančno podporo STA? Sama sem to naredila takoj v ponedeljek zvečer, ko sem končala predavanja. In bila zadovoljna ob novici, ki sem jo prebrala v torek zjutraj: da je akcija naletela na množičen odziv. 

Nekoliko smešni so komentarji, da je nerazumljivo, kar Janša počne s STA. In z mediji nasploh. Da gre za neracionalno delovanje. Ki bi ga moral v dobrobit svoje vladavine korigirati. Ker je demokracija pogoj vsakega načina vladanja. Svobodni mediji pa pogoj demokracije. Itd.

Res je nasprotno: to, kar počne Janša, je popolnoma logično. Konsistentno. In pravilno. Seveda iz njegove perspektive. Iz zornega kota tega, kar sam razume in predvsem čuti kot ustrezno obliko vladavine. Svoje vladavine.

Kot sem izpostavila že večkrat, je že od njegovih študentskih aktivnosti — ki se jih nekateri spomnimo iz lastnih izkušenj — jasno, da je bilo vkadanje vedno njegova ambicija. Vladanje s trdo roko. Kot za vsakršno obliko avtoritarne oblasti.

Pri...

“Vsaka naslednja poteza, s katero Janša poskuša ukiniti ljudstvo, ljudstvo samo še bolj okrepi. Kar je super.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE