Rubrike

Studenec: Kraj strašljivega imena in čarobnega otroštva [odlomek iz knjige]

11.4.2021 / 06:05 Komentiraj
Nekoč je bilo normalno, piše Črt Kanoni, če so se pacienti in otroci skupaj igrali. Prepovedi ni bilo. Vsi so bili veseli.

Tam dola, za zidom je memoar dolgoletnega radijskega in televizijskega novinarja Črta Kanonija. Avtor biografije Moj oče, psihiater Kanoni (2012) v novi knjigi — ki je tik pred izidom pri Mladinski knjigi — ugotavlja, da bolj ko minevajo leta, raje se vrača v tiste čase prvih prijateljstev, učenja vožnje s kolesom, plavanja, smučanja, drsanja, balinanja, ribolova, šivanja, čevljarstva in sploh vse, kar ga še danes veseli.

Kraj njegovega otroštva je bil Studenec. V ušesih mnogih ima ta kraj strašljiv prizvok zaradi psihiatrične bolnice Studenec — danes Univerzitetne psihiatrične klinike, pogovorno znane tudi kot “Polje”.

Toda v Kanonijevem spominu je bilo “tam dola, za zidom” kot v pravljici. Jezerce z ribami in lokvanji, brezov drevored in ribnik s čolnarno so bili

Kraj avtorjevega otroštva je bil Studenec. V ušesih mnogih ima ta kraj strašljiv prizvok zaradi psihiatrične bolnice Studenec, kjer je bil njegov oče primarij.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE