Kolumne

Streznite se, ljudje! Rada bi še enkrat objela mamo in očeta.

27.9.2020 / 06:10 Komentiraj
Korona je kot nevidna roka, ki nas stresa za rame in nas poskuša prebuditi iz zgrešenega prepričanja, da smo nedotakljivi.

Očeta in mame nisem objela in poljubila od marca. In ju očitno še nekaj časa ne bom. Ju bom sploh še kdaj? Stara sta 92 in skoraj 90.

Korona ne popušča. Ne pri nas ne v svetu. Zvija nam roke, da ne moremo več polno gospodariti ne doma ne na planetu, muči nas v krčih bolezni in smrti, omejuje nas z nošenjem mask. Jemlje nam svobodo gibanja in koliko naenkrat nas je lahko nekje skupaj. Našim otrokom odreka možnost brezskrbnega igranja in kakovostnega izobraževanja. Ubija gospodarske panoge, krči naš BDP, nas dela revnejše, vse bolj in bolj zadolžene …

Kot bi nam korona sporočala, da v preteklih šestih mesecih še nismo dozoreli in se ozavestili do te mere, da bi nam bilo dano ponovno obvladovati svoja življenja in svobodno postavljati cilje. 

Navodila za življenje v novi realnosti dobivamo vsak dan. Večkrat na dan. V tisku, po radiu, televiziji, na spletu, kjerkoli. A neposlušen, samosvoj, oblasten, uporniški človek, dosedanji gospodar sveta, jih zavestno...

»Kot bi nam korona sporočala, da v preteklih šestih mesecih še nismo dozoreli.« — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE